Pinjate za rodjendane

datum 16.03.2017 17:35 od Dusan, pregled 10495

Pinjate za rodjendane rodjendanko

Pinjata za rodjendan - omiljena zabava vaših mališana

Igraonice i sve za rodjendane na jednom mestu

Slaveći rodjendane pokušavamo da svake godine budemo malo više kreativni pa biramo drugu igraonicu, tortu sa drugačijim motivom ili ukrašavamo prostor nekim novim motivima od balona.

Jedan do načina da rodjendan našeg mališana učinimo sto zanimljivijim je da imamo pinjatu za rodjendan. Kao i ostali svetski trendovi, tako i kod nas, sve češće je na rodjendanima igra sa pinjatom.

Obično se pinjate kupuju, ali sve je više onih koji se odlučuju da je sami naprave. Kad se jednom dokažete u pravljenju pinjata, možda vam to postane dodatni posao.

Igraonice i sve za rodjendane na jednom mestu

Sta je pinjata?

Pinjata predstavlja igračku napravljenu od papirne smese obavijenu ukrasnim papirom i ispunjenu bombonama, čokoladicama i konfetama.

Pravi se od materijala koji je lako razbiti štapom pri čemu slatkiši ispadaju iz nje ili se vezuje trakicama koje se povlače da bi sadržaj ispao. Pinjate na povlačenje su prilagođene manjoj deci, obično do 6 godina.

Najpopularnije pinjate su one u oblicima junaka iz crtanih filmova, srca, kugle ili nekog drugog oblika koji se dopada deci.

Igraonice i sve za rodjendane na jednom mestu

Poreklo pinjate

Pinjata vodi poreklo iz Kine. U Evropu ju je doneo čuveni Marko Polo doneo. Tradicija pinjate se vezuje za Meksiko, jer je tamo najpopularnija.

Igraonice i sve za rodjendane na jednom mestu

Kako se igra pinjata?

Pinjata ima svoj kanap kojim se pričvršćuje da visi sa plafona ili nekog drugog mesta. Deca se poređaju po visini od najnižeg do najvišljeg deteta. Svako ima pravo da udari pinjatu samo jednom u jednom krugu. Za udaranje se koristi štap koji je posebno ukrašen.

Starijoj deci se može staviti povez na oči da ne bi videli pinjatu koju udaraju. Obratite posebnu pažnju da neko ne dobije udarac štapom.

Pobednik je onaj koji razbije pinjatu. Najveća radost je kada se slatkiši razlete pa ih onda deca skupljaju.  Svi su veseli i lepo se zabavljaju!

Igraonice i sve za rodjendane na jednom mestu

AKCIJA

Uskoro:

FB

Development by draganmarkovic.net